Arduino Ethernet Shield 2, Arduino'nuzu birkaç dakika içinde internete bağlar. Bu modülü Arduino Board'unuza takın, bir RJ45 kablosu (dahil değildir) ile ağınıza bağlayın ve dünyanızı internet üzerinden kontrol etmeye başlamak için birkaç basit adımı izleyin. Arduino'da her zaman olduğu gibi, platformun her unsuru -donanım, yazılım ve dokümantasyon- ücretsiz olarak kullanılabilir ve açık kaynaklıdır. Bu, tam olarak nasıl yapıldığını öğrenebileceğiniz ve tasarımını kendi devreleriniz için başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir. Yüzbinlerce Arduino Board, şimdiden her gün dünyanın her yerinde insanların yaratıcılığını besliyor.
*Arduino Kartı gerektirir (dahil değildir)
Başlangıç bölümünde, boardu yapılandırmak, Arduino Yazılımını (IDE) kullanmak ve kodlama ve elektronikle uğraşmaya başlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Arduino Ethernet Shield 2, bir Arduino Board'un internete bağlanmasına izin verir. (Wiznet W5500 Ethernet çipi) tabanlıdır. Wiznet W5500, hem TCP hem de UDP yapabilen bir ağ (IP) yığını sağlar. Sekiz adede kadar eşzamanlı soket bağlantısını destekler. Boardu kullanarak internete bağlanan çizimler yazmak için Ethernet kitaplığını kullanın. Ethernet Shield 2, Shield boyunca uzanan uzun tel sargılı başlıkları kullanarak bir Arduino Board'a bağlanır. Bu, raptiye düzenini olduğu gibi tutar ve bunun üzerine başka bir boardın istiflenmesini sağlar.
Kartın en son revizyonu, Arduino UNO Kartının rev 3'teki 1.0 pin çıkışını gösterir.
Ethernet Shield 2, standart bir RJ-45 bağlantısına sahiptir, entegre bir hat trafosu ve Power over Ethernet etkindir.
Ağ üzerinden hizmet vermek üzere dosyaları depolamak için kullanılabilen yerleşik bir mikro SD kart yuvası vardır. Arduino Uno ve Mega (Ethernet kitaplığı kullanılarak) ile uyumludur. Yerleşik mikro SD kart okuyucuya SD Kitaplığı aracılığıyla erişilebilir. Bu kitaplık ile çalışırken, SS Pin 4'tedir. Boardın orijinal revizyonu tam boyutlu bir SD kart yuvası içeriyordu; bu desteklenmiyor.
Board ayrıca, W5500 Ethernet modülünün açılışta doğru şekilde sıfırlanmasını sağlamak için bir sıfırlama denetleyicisi içerir. Boardın önceki revizyonları Mega ile uyumlu değildi ve açılıştan sonra manuel olarak sıfırlanması gerekiyordu. Mevcut board, geleneksel bir çift bükümlü Kategori 5 Ethernet kablosundan güç çıkarmak için tasarlanmış bir Ethernet Üzerinden Güç (PoE) modülünü destekler.
PoE modülü özellikleri aşağıdaki gibidir:
Not: Power over Ethernet modülü, Arduino tarafından yapılmayan tescilli bir donanımdır, üçüncü taraf bir aksesuardır. Daha fazla bilgi için veri sayfasına bakın
Board yerleşik bir PoE modülü ile gelmez, eklenmesi gereken ayrı bir bileşendir. Arduino, SPI veri yolunu (ICSP başlığı aracılığıyla) kullanarak hem W5500 hem de SD kart ile iletişim kurar. Bu, Uno'daki 10, 11, 12 ve 13 numaralı dijital pinlerde ve Mega'daki 50, 51 ve 52 numaralı pinlerdedir. Her iki kartta da, W5500'ü seçmek için pin 10 ve SD kart için pin 4 kullanılır. Bu pinler genel G/Ç için kullanılamaz. Mega'da, donanım SS pimi, 53, W5500'ü veya SD kartı seçmek için kullanılmaz, ancak bir çıkış olarak tutulması gerekir, aksi takdirde SPI arabirimi çalışmaz.
W5500 ve SD kartın SPI veri yolunu paylaştığı için her seferinde yalnızca birinin etkin olabileceğini unutmayın. Programınızda her iki çevre birimini de kullanıyorsanız, bu ilgili kitaplıklar tarafından halledilmelidir. Bununla birlikte, programınızdaki çevre birimlerinden birini kullanmıyorsanız, açıkça seçimini kaldırmanız gerekir. Bunu SD kart ile yapmak için pin 4'ü çıkış olarak ayarlayın ve ona bir yüksek yazın. W5500 için dijital pin 10'u yüksek çıkış olarak ayarlayın.
Aşağıdaki bu resimde sarı ACT'yi, yeşil LINK'i, 13 Dahili LED'i ve ON LED'ini etiketledik.
Bu board aynı zamanda aşağıdaki gibi Tinkerkit uyumlu konektörleri de barındırır: