Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Servo Motorlar

Filtre
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Görünüm :

Orjinal Servo Motorlar

Elektronik projeler ile uğraşan hobi tutkunlarının, projelerinde sıklıkla kullandıkları devre elemanlarından birisi de servo motorlardır. Motor devreleri arasında sıkça kullanılan ekipmanlardan servo motor çeşitleri ile pek çok ürüne hareket kabiliyeti kazandırabilirsiniz. Bu kategorimizden projenize uygun bir servo motor çeşidini seçerek sisteminizi istediğiniz şekilde tamamlayabilirsiniz. İsteyene mikro servo motor isteyene RC mini servo motor bu kategoride projeniz için sizi bekleyenler arasında bulunuyor.

Robotlar, ev aletleri, endüstriyel alanlar, oyuncaklar ve hobi çalışmaları gibi pek çok alanda kullanılan servo motorlar ile tasarımınızda istenilen hareket kabiliyetini yakalayabilirsiniz. Uzaktan kumandalı projeler için ideal bir motor çeşidi olan servo motor için hemen alışverişe başlayın.

Servo Motor Nedir?

Otomatik kontrol sistemlerinde kullanılan özel bir motor olan servo motorlar, konum kontrolü yapan motorlardır. Kapalı devre bir motor sistemi olan bu motorlar, robotik sistemlerin vazgeçilmez motor modellerindendir. Kontrol motorları olarak da geçen servo motorlar, hareket hızını hesaplama, sistemde meydana gelen hataları denetleme, hız ve pozisyon kontrolü gibi talimatları yerine getirirler. Kısacası bir çeşit elektrik motorudur ve geri beslemeli kontrol sistemlerinde çıkış hareketini kontrol etmek üzere tasarlanırlar. Hareket kontrolü yapan bir düzenek olarak servo motorların kullanım alanları da oldukça geniştir;

  • Çeşitli robot projeleri,
  • Arabalar,
  • Uzaktan kumandalı sistemler ve oyuncaklar,
  • Klimalar,
  • Paketleme makinaları,
  • Endüstriyel otomasyonlar,
  • Radarlar gibi pek çok alan servo motorların kullanım alanları arasındadır.

Servo Motorların Özellikleri ve Çalışma Prensibi

Yüksek hız tepkisine sahip servo motorlar, içerisinde bulunan parçalar sayesinde işlevsel sistemlerin oluşumunda büyük rol oynamaktadır. İçerisinde kontrol kartı, motor sürücüsü, şaft, dişli, AC veya DC motor, potansiyometre, enkoder ve amplikatör bulunan servo motorlar, hareket kontrolü için yeterli donanıma sahiptir. Projelerinizi kolaylaştırarak birçok bakımdan avantaj sağlayan servo motorlar genellikle 4 -6 V arası gerilim ile çalışırlar. Çalışma prensibine baktığımızda hareketi sağlayan bir DC motor, motor milinin dönüş miktarını ölçen bir potansiyometre göze çarpar. DC motor hareket ettikçe potansiyometre de döner ve kontrol devresi, motorun o anki durumu ile istenen durumu karşılaştırarak motor sürme işlemini yapar. Motorun miline bağlı olan enkoder ise, dönüş yönü, hız ve dönüş açısını kontrol etmek için servo sürücüye sinyal gönderir ve gelen sinyallere göre motora komut verir. Harici bir motor sürücüye ihtiyaç duymadan çalışan servo motorların çalışma açıları ise genellikle 0 ile 180 derece arasındadır.

Bu motorların tasarlanma amacı sistem veya projeniz ne ise verdiğiniz komuta göre istenilen pozisyonun alınmasını sağlaması ve yeni komut gelene kadar da bulunduğu durumu değiştirmemesidir.

Servo Motor Çeşitleri

Servo motorların, AC ve DC olmak üzere iki çeşidi bulunur.

                AC Servo Motor: Endüstride kullanılan motorlardır.

               DC Servo Motor: Geri besleme ünitesine sahip bir motor çeşididir.

Servo Motor Modelleri Uygun Fiyat Avantajları ile SAMM Market’te

Hız ve pozisyon kontrolü gereken sistemleriniz için aradığınız servo motor çeşitlerini bu kategorimizden bulabilirsiniz. Robot projeleri ve uzaktan kumandalı sistemler ile projelerinizi kontrol etmek için hemen siparişinizi oluşturun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.